Økonomi- og tidsplansstyring ved etablering av nytt anlegg til produksjon av melkepulver og morsmelkserstatning

Kompetanser

Styringsgruppe
Prosjektledelse
Prosjekt/designingeniør
Specialist kompetanser
Tegneressurs

Prosjektfaser

Feasibility study
Conceptual design
Basic design
Detailed design
Installation
Commissioning & handover
Kontakt meg for mer informasjon
Michael Hastrup Andersen
Director, Food & Biotech Section
Telefon: +45 2481 0506

Prosjektbeskrivelse

En av Process Engineerings kompetanser er økonomi- og tidsplansstyring, noe som er et vesentlig element i styringen av prosjekter. Det sikrer synlig struktur, skaper overblikk over alle aktivitetene og løser planleggingsoppgavene, og det er en vesentlig del av prosjektets beslutningsgrunnlag. Et eksempel på et prosjekt, hvor vi har håndtert økonomi- og tidsplansstyringen, er hos en anerkjent prosjektleverandør, som leverer turnkey løsninger til deres kunder over hele verden. For en kunde som produserer bæredygtige ingredienser til næringsmiddelindustrien, og som skulle utbygge anlegget i deres fabrikk i Irland, hadde prosjektleverandøren ansvaret for etableringen av et helt nytt anlegg i den eksisterende fabrikk.

Prosessen

Process Engineering leverte ressurser til prosjektleverandøren for håndtering av prosjektets økonomi og tidsplan. En av våre medarbeidere fungerte som planlegger og controller og innhentet informasjoner fra forskjellige avdelinger og underleverandører, slik at prosjektlederen kunne forutsi og forhindre forsinkelser med økonomiske konsekvenser.

Prosjektet strakte seg over ett og et halvt år og ble utført både fra siten i Irland, kundens kontor og vårt eget kontor i Sorø. I nesten et år arbeidet vår medarbeider fra siten i Irland og havde tett samarbeide med kunden med ukentlige statusmøter og månedlige presentasjonsmøter med ledelsen for å gjennomgå prosjektstatus, økonomi, tidsplan og eventuelle tilpasninger. Samtidig var det også et tett samarbeide med flere forskjellige leverandører. I perioden, hvor prosjektet blev løst fra kontor i Danmark, var det kontakt via online møter for løpende å koordinere arbeidet.

Konsulent

Leveranse og omfang av prosjektet

Vår leveranse og omfanget av prosjektet inneholdt:

  • Prosjektassistanse
  • Planlegging
  • Controller funksjon
  • Utarbeidelse av prosjektrelaterte templates til MS Project